2014/01/02

Uudenvuodenlupaukset

Kun uusi vuosi alkaa, kaikki puhuu lupauksista, muutoksista ja sellaisesta..

Itse en näe tällaisessä niinkään paljon järkeä. Ihmiset menee lupaamaan itselleen asioita joita ne ei kuitenkaan tule toteuttamaan. Tammikuun aikana koko lupaus on luultavasti jo unohdettu suurimmalla osalla. Onko kaikki tosiaan niin huonosti että pitää lupautua muuttumaan joka ikinen vuosi? Tulee mieleen juurikin tällaiset ihmiset jotka lupaa joka vuosi samaa asiaa ilman minkäänlaista muutosta. Taitaa siis sujua hyvin teilläkin.

Onhan se kiva että on seuraavalle vuodelle uusi tavoite, mutta haloo ihmiset, ei pelkkää lupaaminen auta, tehkää asioille jotain jos tunnette niin paljon tarvetta tehdä uudenvuodenlupaus niiden takia. Uskon että on vain pieni osa jotka oikeasti toteuttaa lupauksensa. Toiset eivät vain ota sitä tosissaan, mikä ottaa kyllä vähän päähän.

Itse en ole koskaan tehnyt uudenvuodenlupausta, en ole nähnyt sitä tarpeellisena. Onhan tietenkin paljon asioita mitä tahtoisin itsessäni muuttaa mutta tiedän ettei pelkkä lupaus auta yhtään mihinkään. Teen asioille jotain kun oikeasti tuntuu siltä että se on pakko. Mutta tällä hetkellä olen melko tyytyväinen itseeni.

Sellainen asia joka myös ärsyttää mua näissä ihmisissä jotka tekevät nämä lupaukset ns "läpällä" on se että heidän täytyy sitten mainostaa sitä ympäri internetin ihmeellistä maailmaa. Varmaan eniten koska he haluavat saada kehuja muilta tai vain kerskua tai voihan se tietenkin olla että se motivoi itse henkilöä toteuttamaan lupausta, mutta että siitä mainostetaan eikä lupaus tulekkaan tapahtumaan niin mitä ihmettä ihmiset. Jos kerta meette paljastamaan lupauksenne koko maailmalle, näyttääkää myös miten tämä on muuttanut teitä ihmisenä.

Miksi uudenvuodenlupaukset ovat niin iso asia?
Se pitäisi tehdä vain jos on 100% valmis panostamaan johonkin tiettyyn asiaan ja tekee sen itsensä takia. Miettikää sitä ennen kun meette lupaamaan mitään.

1 kommentti: