2014/07/08

Festariputki


Ohhooijj vaan kaikille! Nyt kesä- ja heinäkuunfestarit ovat ohi, nimittäin Provinssirock Festival Seinäjoella ja Ruisrock Turussa! Aattelin nyt pitkästä aikaa kirjottaa ihan kunnon postauksen niistä.

Provinssirock!
Provinssiin lähdin tänäkin vuonna talkoolaisena, syyt: se on rentoa, saat ilmaisen rannekkeen koko viikonlopuksi, ilmaisen majoituksen, ilmaiset bussikuljetukset ja ilmaista ruokaa! Joten miks ei. Ei ole kovin vaativaa työtä ja se on hauskaa. Olin siis siivouspartiossa, koska se on luultavasti siellä rennoin duuni - vaikka sitä ei varmaan ihan heti uskoisi. Pääsin sitten siivoilemaan päälavan aluetta, backstagea, törnävän baaria ja koskibaaria. Ei ollut kauheasti siivottavaa tänäkään vuonna kun oltiin niin iso porukka! Työvuorotkin oli rennot kun pyydettiin että työskenteltäisiin vain perjantaina ja me saatiin tehdä niin. Joten lauantai oli täysin vapaa ja me pidettiin vain ihan älyttömän hauskaa! Perjantaina nähtiin nämä bändit: Jake Bugg, The Prodigy, Nonono ja kuultiin tietysti paljon muitakin! Ja lauantaina nähtiin: Rudimental, M.I.A, Knife Party, Dropkick Murphys, ja Banks!
Olen käynyt Provinssissa nyt vasta kaksi vuotta, molemmat talkoolaisena, mutta silti olen aina nauttinut siellä olemisesta, eikä sitä löydä paljon negatiivista siitä! Provinssin järjestäjät onnistuvat aina. Ehkä siellä ei käyny niin huikean iso määrä porukkaa sinä viikonloppuna mutta hauskaa oli!

Ruisrock!
Viime viikonloppuna kävin elämäni ensimmäistä kertaa Ruisrockissa ja muutenkin jonkun festarin leirinnässä. Päätettiin siis tyttöjen kanssa lähteä Turkuun telttailemaan! Meillä oli hyvää sekä huonoa tuuria koko matkan ajan haha. Matkalla sinne törmättiin melkein peuraan, kun saavuttiin perille ja piti pystyttää teltta alkoi sataa kaatamalla, olin vielä kaiken lisäksi jo valmiiksi flunssassa joten eihän se sade auttanut mua ollenkaan. Noh puolet meistä päätti nukkua autossa sen yön kun taas minä ja Tekla lähdettiin sinne telttaan nukkumaan. Ei ollut niin kamala! Herättiin siihen että oli ihan hemmetin kuuma, kuten joka aamu sen jälkeen. Porukka joi ja piti hauskaa 24/7 ja se oli huippua! Sää oli niin hyvä sen torstaiyön jälkeen, oli varmaan lähemmäs +30 astetta koko viikonlopun ajan. Ja rusketuin kerrankin, kun yleensä olen kalpein kaikista kesäsin! Joten se oli kiva! Tosin kuumuus oli vähän liikaa usein. Mutta eipä pidä valittaa kun kerrankin on lämmin kesäilma taas. Ihmiset leirinnässä oli tosi avoimia ja sosiaalisia niin se oli myös kiva! Suosittelen siis todella leirintää. 
Perjantaina sitten oli ensimmäinen festaripäivä, jonka jälkeen mun nenä jo oli palanu eheehh. Mutta sillon me silti nähtiin: Example, David Guetta, Mando Diao, Bastille, Pariisin Kevät ja The Offspring. Lauantaina nähtiin: J. Karjalainen, Veronica Maggio, Samuli Putro, Michael Monroe, Studio Killers, Lily Allen. Ja viimeisenä päivänä, sunnuntaina nähtiin: The 1975, Suede, First Aid Kit, You Me at Six ja Wiz Khalifa. Mahtavaa oli meno kyllä koko viikonlopun ajan mutta oli khyl ihana päästä kotiin! Pitkä viikonloppu takana, nyt jos vähän ottais rennosti!

Kiitos Provinssirock ja Ruisrock mahtavista kokemuksista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti